Mac

Sobre temes de Mac

Instal·lació de tipus de lletra lliures a Mac OS X i Windows

Ahir parlàvem dels Liberation Fonts, uns tipus de lletra lliures que són uns excel·lents substituts a Linux d'alguns dels tipus més freqüents a sistemes privatius. Tot i això, no només ens pot interessar tenir-los a Linux, sinó també emprar-los quotidianament en sistemes Windows o Mac OS X. A continuació apunto uns simples passos per a instal·lar-los, que serviria per a tot tipus de lletra.

A Windows:

Ja tinc el DVD del Leopard

Fa un parell de dies al vespre vaig demanar per avançat el DVD de Leopard, la nova versió del Mac OS X que surt oficialment avui mateix. Comptava en rebre'l i instal·lar-lo la setmana que ve, però finalment ha arribat aquest matí, abans fins i tot de l'hora oficial de llançament. Aquest cap de setmana miraré de fer les còpies de seguretat pertinents abans de res i posar al dia el sistema operatiu d'Apple.

Activació de la visualització en un projector amb Linux (Ubuntu)

Un cop et trobes davant d'un projector per a fer una presentació, el temor que no funcioni amb el teu ordinador sorgeix ràpidament quan, en connectar els cables, l'escriptori no es mostra a la pantalla externa. Ahir m'hi vaig trobar a Escaldes amb un Ubuntu Feisty Fawn en un MacBook Pro (amb targeta gràfica ATI). Però bé, res que no es pugui solucionar ràpidament...

MacBook Pro i Linux, ara va de veres

Aquesta setmana he aprofitat per a posar-me definitivament l'Ubuntu al MacBook Pro. El procés, cal dir, encara no és prou fàcil per a un usuari novell. També desgraciadament tots els detalls presents a Mac OS X no funcionen o cal treballar-s'ho força recuperant informació del portal Mactel-Linux o d'altres recursos de la xarxa.

fink install bundle-gnome

Durant la GUADEC a Vilanova, més d'una persona em va preguntar perquè no estava amb un Linux amb GNOME al meu portàtil. Llavors els explicava la situació al respecte pel que fa al diferent microprogramari dels MacIntel i Linux.
Com que tot això tampoc m'acabava de satisfer a mi mateix, vaig pensar, què coi!, tinguem si més no un GNOME posat.

SeaMonkey 1.0.1. Primera versió en català per a Mac OS X

De fa uns dies ja hi ha una nova versió del SeaMonkey 1.0.1 en català al wiki. És la primera que penjo amb una versió de Mac OS X, binari universal, i no ha estat gaire difícil. Simplement he afegit i mogut els paquets de llengua i altres personalitzacions als llocs adients i a continuació he fet la imatge de disc arrossegant i amb uns pocs clics.

Pàgines

Subscribe to RSS - Mac