Els canaris a la mina d'Apple

El reconegut hàcker Mark Pilgrim escriu avui un profund i interessant apunt al seu bloc. Fa més d'un any es feien ressò alguns mitjans que deixava d'utilitzar el sistema operatiu de la poma després d'anys de ser-ne un habitual i fervent usuari. El motiu, tant les polítiques de restricció digital del maquinari com les especificacions tancades que utilitzen alguns dels seus programes més habituals; per això mateix, ja havia canviat progressivament aquestes aplicacions pel creixent programari lliure de qualitat disponible també en aqueixa plataforma.
En la reflexió fa notar que, malgrat tot això darrer explicat, Apple ha experimentat un important augment de guanys; i per tant, tot i gent sensibilitzada com ell, no sembla tenir cap conseqüència en aquests nombres, a diferència del que vaticinava un dels articles que citaven la seua decisió...

Per a aquells menys avessats amb la terminologia informàtica i que tinguin quelcom de sensibilitat política, ara que aviat hi ha eleccions estatals al sud de l'Albera, poden entendre-ho perfectament.

Commenting on this Blog entry is closed.