NeoOffice i diccionari català


El corrector ortogràfic català que s'incorpora a l'OpenOffice.org és una de les característiques que més usuaris m'han destacat quan he parlat d'aquesta aplicació ofimàtica.
De fa un temps, també diferents usuaris de Mac OS X m'han demanat com instal·lar l'OpenOffice.org i tenir-hi alhora el diccionari català. La darrera vegada que ho vaig mirar el NeoOffice, un port per a Mac OS X natiu de l'OpenOffice.org, no tenia versió estable per a la branca 2. L'alternativa, fer servir la versió de Mac oficial, però que necessita X11. Personalment considero que aquesta no és practicable per a molts usuaris, pel treball extra que representa instal·lar les X, i apart la incomoditat de la variació de les combinacions de tecles.
Per sort, aquest abril ha sortit la versió 2.1 de NeoOffice. A continuació penjo unes captures de com instal·lar els diccionaris des de la mateixa interfície del programa.
Amb això, els maquers ja no tenen cap excusa per a utilitzar l'OpenOffice.org.

La versió 2.3 oficial ja serà nativa per a Mac

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Hola,

Vaig instal.lar el Neooffice i funciona amb els menus an català, però encara no puc fer funcionar el corrector (tot i que ja he instal.lat el Cocoaspell, etc.etc.)

Alguna observació?

Gràcies

Hola Tito,

que t'has fixat en les captures de pantalla que enllaço a l'apunt?
La correcció ortogràfica dins del NeoOffice funciona apart del Cocoaspell.

Salut!