Estira més un pèl...

Estira més un pèl de figa que una maroma de barco.
Ja ho pots ben dir, però si no, a comptar bigues...

De ben segur que dec haver reproduït més d'una vegada aquesta conversa motivat per la quotidianitat d'allò que s'hi expressa. Cal dir que la darrera frase mateix recordo haver-la après tot fullejant amenament un recull de refranys d'en Josep; concretament en visitar-lo a terres escandinaves amb en Jesús.
Malauradament, tot i llur gran component lúdic, les dites i refranys cada vegada s'esmunyen més del nostre parlar diari.
Cercant les copioses variacions del primer refrany, avui m'he trobat esmentat al bloc d'en Victor Pàmies un lloc web de dites populars catalanes recopilades per en Francesc Roig.
El blocaire vallromanès gràcies a qui m'he assabentat de la notícia també manté un exhaustiu espai de refranys en català amb llur correspondència en castellà.
Recórrer a dites i refranys aguditza l'enginy verbal dels interlocutors que en gaudeixen... ara ja no tenim cap excusa per a proveir-nos-en d'un bon sac. I qui sap, potser així també crear-ne més nosaltres mateixos en un futur.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Toni, gràcies per fer-te ressò de les meves iniciatives paremiològiques.

Abusar dels refranys i les dites pot resultar farragós, però com bé dius, una dita ben utilitzada demostra enginy i fa més païdor i amè qualsevol discurs.

Amb el refranyer català-castellà pretenc facilitar que es recuperi la tradició proverbial catalana i que la gent trobi els referents catalans d'aquelles dites que coneix en altres idiomes o que no recorda en un moment determinat.

Salutacions cordials

Víctor

Jo visito sovint el bloc del Víctor Pàmies i també sóc un gran seguidor del que tu qualifiques brillantment d’aguditzador de l’enginy verbal.

Toni, ja m’he trobat amb el Dani d’Andorra per parlar de viquipedisme. Alguna cosa farem, segur.

Salut.