Reunificació d'Irlanda segons els periodistes de TV3

Llibertat Irlanda i Països Catalans
Avui en Pau m'ha comentat que ahir al vespre ha vist als telenotícies de TV3 quelcom que l'ha fet esglaiar i que el faria apuntar ben prest al mapa d'independentistes. Ja m'he pensat qualsevol cosa, i pel que sembla estava relacionat amb les positives notícies respecte a una futura possible reunificació d'Irlanda. De fet, feia uns dies que havia llegit al Racó Català una notícia pel que fa a la possible creació d'una mateixa federació i selecció de futbol per a tota la illa. Doncs bé, des de les notícies s'explicava que la possibilitat de la reunificació s'albirava com una conseqüència del creixement econòmic de l'illa i pels avenços del procés de pau. No obstant això, els periodistes catalans sembla que matisaren que si bé les opcions independentistes cada vegada tenien més força, la gent del carrer s'ho qüestionava precisament perquè vivien actualment en un gran benestar. Digueu-me desconfiat, però precisament crec que aquesta retòrica final, apart de l'èmfasi en el terme independència i no reunificació, era quelcom adreçat entre línies als espectadors del nostre país.
Si bé cal dir que desconec el nivell de vida dels nordirlandesos, crec que humilment, i sense haver de recórrer a desplaçar-nos als països en desenvolupament, que aquesta insinuació que es fa no s'aplicaria gaire bé per als catalans. Bé, òbviament n'exceptuem, entre d'altres, a certs periodistes i gent maca que SÍ podrien viure per Gràcia (vist a la Tafanera).

Per a acabar i com a apunt final, com ja deia en anteriors articles, i com se'n fa ressò en Carles Mateu arran dels recents publireportatges amb finançament públic del nou Windows Vista, la CCRTV està venuda a Microsoft (que minoritza el català) com ho està també a Espanya.

Comments

Gràcies! ;)

Els murals de Belfast, o altres llocs com ara Derry, no et deixen indiferent. Pots fer una ullada a altres murals a la Commons.