La CCRTV, venuda a Espanya... i també a Microsoft

Fa unes setmanes vaig a acabar de llegir-me un dels darrers llibre d'en Victor Alexandre, TV3 a traició, en el qual l'autor exposa la política que està seguint aquesta emissora per a espanyolitzar astutament el país, especialment d'ençà que tota la corporació està sota el control del PSC-PSOE.
La primera part del llibre es tracta d'un recull de notícies aparegudes als telenotícies de TV3 on s'evidencia el reiterat ús d'un marc espanyol de referència, a vegades de forma innecessària i on s'abusa d'un malalaltís provincianisme. En posteriors capítols també es descriuen episodis polítics relacionats amb l'emissora, especialment pel que fa a la fòbia que experimenta aquest grup polític pel que fa a la realitat cultural dels Països Catalans.
Sens dubte, no és un llibre per a anar a dormir, moltes nits vaig llegir-ne unes pàgines i tot seguit vaig haver de saltar del llit per a preparar-me una infusió per a poder tranquil·litzar-me i dormir en pau.
No només la CCRTV sembla estar venuda a Espanya, sinó com fa temps que hom s'ensuma, ho està també a Microsoft. Com apunta n'Eduard i va anunciar la mateixa CCRTV ara ja fa un any, la corporació aposta per Windows Media Center com a sistema de televisió interactiva domèstica. Qui ens assegura, perquè ja ens coneixem, que amb aquesta tecnologia tothom pugui visualitzar-ho independentment de l'aparell que s'utilitzi? Només cal veure com encara avui no es pot visualitzar els vídeos de 3 a la carta d'una forma mínimanent decent a Linux sense haver de recórrer una vegada i una altra a mirar el codi HTML de la pàgina i emprar després el terminal.
Sens dubte, el PSC-PSOE té una forma molt sui generis d'entendre el socialisme, en qualsevol de les vessants amb la qual es vulgui vendre, i apart de mer marquèting com el publicitat avui al congrés espanyol en els mitjans afins, tal com comenta també en Jordi Mas, poc cal esperar-ne i francament, el que és pitjor, potser molt a témer malgrat les aparences...

Enllaços