Reflexió sobre l'herència

Un company estudiant de Dret m'explicava que un professor el primer dia de classe va preguntar-los qui estava a favor d'abolir l'herència. Pel que sembla, enguany ningú no va aixecar el braç, però això contrastava quan feia 10 anys aquest declarava que hi havia un nombre significatiu de persones que sí havien alçat el membre.
Més enllà de la discussió sobre la legalitat vigent pel que fa a aquest tema, crec que mereix una reflexió pensar en què ha canviat la societat perquè la resposta de les dues primeres classes de primer de Dret separades pel temps hagi estat prou diferent.

Comments

Hola Toni, no entenc què vol dir abolir l'herència. Vol dir prohibir que els bens d'una persona difunta vagin a parar a un hereu? o es tracta de posar impostos per perjudicar el canvi de propietat (impostos de transmissió encara que el propietari que transmet sigui mort)?
En qualsevol dels dos casos sembla que animin als moribunds a hipotecar-se la casa als vampirs a canvi que hi puguis viure amb un souet de per vida.
Però estic segur que et refereixes a una altra cosa. Si vols i tens temps ja m'ho explicaràs.
:·)

La pregunta és simple i, si es vol ingènua, i es tracta del que dius en primer terme. No s'entra en discussions d'impostos de transmissió o de successions i donacions.
A grans trets, crec entendre que el fet d'abolir l'herència es podria plantejar com una forma de reduir les diferències de classe. Per això precisament entenc que a la Universitat especialment hi havia estudiants que s'hi havien mostrat favorables fa uns anys.
Que en l'actualitat la resposta de l'alumnat hagi canviat, jo personalment ho interpreto en el sentit que l'imaginari socialista, encara que sigui des d'un punt de vista idealista, estigui menys estès en la societat, i/o que la gent vegi avui en dia menys clar el propi futur econòmic personal i per això no s'arribi a plantejar quelcom d'aquestes característiques. En definitiva, que la visió del «campi qui pugui» està potser força més interioritzada actualment en gran part del jovent.

Pel que dius en el segon paràgraf, pot interessar-te això que vaig comentar fa un temps.

Amb el costum tant lleig que tinc de llegir ràpid, al principi em pensava parlaves d'abolir la herència de la programació orientada a Objectes.
Amb el que m'ha costat que els meus alumnes ho entenguin, només faltaria que ara els digués que ja no s'ha de fer servir!! :-)