La Viquipèdia arriba als 30.000 articles

30.000 articles Viquipedia
Fa uns dies vaig veure que la Viquipèdia arribaria aviat als 30.000 articles, miro avui per a veure quants en queden, i descobreixo que ja s'ha sobrepassat. Malgrat aquest èxit constant i l'increment de participació, cal encara més gent per a fer-ne més com per millorar-ne la qualitat. Hi ha molts aspectes tan simples com informació bàsica del municipis o barris que ara hi manquen i molta gent podria ajudar-hi. L'ideal seria estar a l'altura de la wikipedia sueca. Segurament per a arribar a aquest nivell, implica quelcom més en la societat que hi ha al darrere. A continuació penjo dades d'unes quantes llengües europees i les seues respectives wikipedies en el dia d'avui per a llevar-nos tot pensant-hi.

Comparació (2006-05-07) Català Suec Noruec (bökmal) Danès Hongarès
Parlants 7.5-9.5 9-9.5 4.5 6 14,5
Entrades wikipedia 30.042 157.362 60.075 41.816 30.579

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Potser no l'has posat per que el fet de parlar-se a gran part de Sudamèrica distorsionaria la comparació.

Pero m'ha xocat trobar-me amb el norueg i no amb l'espanyol.

Potser per fer la comparativa adient hauriem de considerar nombre d'articles per millió d'habitants (o de parlants).

Bé, per qui tingui curiositat, la wikipedia en espanyol va en aquests moments pels 115.123 articles.

Ei, em faltava identificar-me, sóc l'ifanlo.. :-)
(es que em feia mandra registrarte-me... tindràs que habilitar aquell mòdul que permet identificar-se a qualsevol usuari de Drupal) :-)

Ja podràs fer-ho quan vulguis :)

Hola Ifanlo!

No he afegit anglès, castellà, francès o portuguès perquè volia fer una ràpida comparativa de llengües d'un semblant nombre de parlants i restringides al continent europeu, bàsicament per a comparar-ho amb la llengua catalana i allà on s'hi parla.
Realment dóna molt de joc intentar fer una anàlisi de les wikipedies considerant els diferents factors que hi ha al darrere, estudi que s'escapa d'una humil entrada de bloc com aquesta :)

Salut!