Infrarepresentació de la catosfera als cercadors de weblogs

Logo Technorati
Fa un parell de dies vaig distriure'm una estona fent una ullada a Technorati, un servidor que aplega blocs d'arreu de la xarxa, que permet fer-ne cerques i també fa rànquings i altre tipus d'estadístiques. Es tracta d'un servei on hom pot registrar-s'hi i associar-hi llurs blocs. Cal dir que no només recull els blocs dels usuaris registrats, sinó que en principi també tots els d'Internet. Davant de la meua sorpresa, vaig comprovar que potser alguns blocs dels servidors de Bloc.cat, però sobretot especialment de Més Vilaweb, no hi apareixen. En el primer cas, semblaria que es fan evidents si l'usuari s'hi ha registrat, o en altres casos, si l'ha agregat a altres serveis o llocs, com ara planetes (ex. Planeta Softcatalà). En canvi, per al segon proveïdor, no he estat capaç de trobar encara cap bloc al Technorati. Estaria bé conèixer si hi ha cap usuari de Més Vilaweb que hagi provat de registrar-s'hi.
Però això no passa només amb Technorati, sinó també amb el cercador de blocs del Google, on es fa més patent la manca de Més Vilaweb, però no de Bloc.cat. Un altre proveïdor important de blocs en català, Balearweb.net, no sembla compartir aquests problemes, o són menors a Technorati, com passa amb Bloc.cat. Tampoc passa amb serveis estrangers que utilitzen molts blocaires catalanoparlants com ara blogspot.com, o blocs independents de proveïdor com aquest mateix.
És una llàstima que això passi, perquè gran part de la catosfera no està exposada fàcilment així al món, ocultant-se doncs alguns dels seus blocs més populars. Potser això malauradament pot determinar que Technorati no s'hagi plantejat incorporar el català al filtre de la llista de llengües (actualment 20).

Enllaços