El diccionari català-valencià-balear, l'Alcover Moll, al vostre navegador

Fa temps que molta gent demanava tenir un connector per a consultar el Diccionari català-valencià-balear, també conegut com diccionari Alcover-Moll.

Malauradament, el formulari de cerca del lloc web en qüestió conté un JavaScript d'entrada que no fa gens fàcil la creació d'una eina d'aquestes característiques. Això fins ara… a través de la pàgina de discussió del recull de motors de cerca que tenim a Softcatalà, m'assabento que el mallorquí Bartomeu Homar n'ha pogut crear un tot evitant la limitació existent fent passar la consulta a través d'un altre servidor.

L'hem afegit ja a la llista si el voleu provar o podeu incloure-vos-el directament fent clic al següent enllaç: Diccionari català-valencià-balear.

L'autor també ha creat un lloc web que recull enllaços de cerques a diferents recursos de referència en llengua catalana.

NOTA: Cal recordar que, tot i ser una gran obra, l'Alcover-Moll no és un diccionari normatiu i, per tant, podem trobar-hi molts mots que actualment la normativa els considera barbarismes o incorreccions.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Feia temps que l'esperava. La majoria de gent no coneix aquest diccionari però és fabulós, una font extraordinària de mots, pronúncies, etimologies, exemples i, fins i tot, refranys.

És una gran notícia, era el motor que em faltava al costat dels del DIEC i de l'Enciclopèdia. Moltíssimes gràcies per la notícia.

Pel que fa a la "no normativitat" del diccionari, m'agradaria afegir que, pel seu caràcter exhaustiu, és una bona eina per localitzar mots dialectals o arcaics, molt útil quan llegim textos
medievals o de la literatura popular.

Ja l'he carregat com a motor de cerca i va molt bé, de fet sempre uso el de paper per afegir mots locals per dir coses noves. Moltes gràcies. :bigsmile:

Gràcies Toni per l'apunt.

Això em va fer cercar si n'hi havia algun motor de cerca per al TERMCAT, i de fet, n'hi ha un a http://mycroft.mozdev.org/search-engines.html?name=termcat

L'he intentat afegir a http://www.softcatala.org/w/index.php?title=Projectes%2FMozilla%2FMotors_de_cerca&diff=22455&oldid=22234, però no sabia quina era la sintaxi correcta ni si s'havia de pujar el fitxer al wiki o bé si simplement calia una referència a mycroft.

Moltes gràcies per l'enllaç del Paraulari de Zolople. Una idea ben interessant (pareguda a una altra que he conegut fa poc, Interterm). Miraré si també puc fer-ne ús per al nostre Multicerca. En tot cas, és un complement ben útil. No l'he pogut felicitar, perquè el seu web no em deixa ara escriure-hi comentaris. Ho faig ací, doncs.

Fins a l'altra.