El diccionari català-valencià-balear, l'Alcover Moll, al vostre navegador

Fa temps que molta gent demanava tenir un connector per a consultar el Diccionari català-valencià-balear, també conegut com diccionari Alcover-Moll.

Malauradament, el formulari de cerca del lloc web en qüestió conté un JavaScript d'entrada que no fa gens fàcil la creació d'una eina d'aquestes característiques. Això fins ara… a través de la pàgina de discussió del recull de motors de cerca que tenim a Softcatalà, m'assabento que el mallorquí Bartomeu Homar n'ha pogut crear un tot evitant la limitació existent fent passar la consulta a través d'un altre servidor.

L'hem afegit ja a la llista si el voleu provar o podeu incloure-vos-el directament fent clic al següent enllaç: Diccionari català-valencià-balear.

L'autor també ha creat un lloc web que recull enllaços de cerques a diferents recursos de referència en llengua catalana.

NOTA: Cal recordar que, tot i ser una gran obra, l'Alcover-Moll no és un diccionari normatiu i, per tant, podem trobar-hi molts mots que actualment la normativa els considera barbarismes o incorreccions.

Comments

Feia temps que l'esperava. La majoria de gent no coneix aquest diccionari però és fabulós, una font extraordinària de mots, pronúncies, etimologies, exemples i, fins i tot, refranys.

És una gran notícia, era el motor que em faltava al costat dels del DIEC i de l'Enciclopèdia. Moltíssimes gràcies per la notícia.

Pel que fa a la "no normativitat" del diccionari, m'agradaria afegir que, pel seu caràcter exhaustiu, és una bona eina per localitzar mots dialectals o arcaics, molt útil quan llegim textos
medievals o de la literatura popular.

Ja l'he carregat com a motor de cerca i va molt bé, de fet sempre uso el de paper per afegir mots locals per dir coses noves. Moltes gràcies. :bigsmile:

Gràcies Toni per l'apunt.

Això em va fer cercar si n'hi havia algun motor de cerca per al TERMCAT, i de fet, n'hi ha un a http://mycroft.mozdev.org/search-engines.html?name=termcat

L'he intentat afegir a http://www.softcatala.org/w/index.php?title=Projectes%2FMozilla%2FMotors_de_cerca&diff=22455&oldid=22234, però no sabia quina era la sintaxi correcta ni si s'havia de pujar el fitxer al wiki o bé si simplement calia una referència a mycroft.

Moltes gràcies per l'enllaç del Paraulari de Zolople. Una idea ben interessant (pareguda a una altra que he conegut fa poc, Interterm). Miraré si també puc fer-ne ús per al nostre Multicerca. En tot cas, és un complement ben útil. No l'he pogut felicitar, perquè el seu web no em deixa ara escriure-hi comentaris. Ho faig ací, doncs.

Fins a l'altra.