Programari lliure i llengua catalana

Avui en Jordi Mallach m'ha passat un enllaç a un d'aquells «flames» que fan història :) a la llista de Debian en català. No penso pas discutir sobre el tema en concret però sí pel que fa a una entrada del popular bloc d'Escolar.net, al qual s'hi fa referència en aqueixa llista.

En aquell bloc es comenta la negativa del congrés espanyol a una posada a tràmit d'una proposta de llei a favor del programari lliure.

En Quim ho comenta, com també altres habituals de la blogosfera catalana pel que fa a aquests temes com en Benjamí, en Carles Mateu, en Carles Pina o en Manel Zaera. Realment poc més puc aportar que el que diuen ja aquests companys. Només vull lamentar, per coneixença per altres mitjans i del mateix document públic, que els grups que hi ha votat en contra, confonen estrepitosament el que el que és programari privatiu del que és allò patentable i igualen protocol obert a programari lliure. Així anem bé. Diputats, xiquets, per favor, veniu un dia a fer un cafetò al meu barri i vos ho explico amb tota la calma.

A continuació em centro en una part de l'entrada del bloc de n'Escolar, que és anomenada «perla»

Lourdes Muñoz Santamaría (PSOE): “Relacionamos casi automáticamente el catalán con el software libre, cuando sabemos que son dos cosas diferentes

Comments

Estic completament d'acord amb el que expliques. A vegades si que tinc la sensació de no estar fent res útil per el movimiento, però no tardo ni cinc segons d'enraonar tot el contrari: hem de seguir treballant per un societat millor, on el català sigui respectat i tingui les mateixes possibilitats i oportunitats. Per això m'agrada tant el programari lliure :D

.