Concentració unitària pel tall de subministrament elèctric

Veïns
Actualment molts dels veïns que han anat recuperant paulatinament la llum, com jo mateix, ho fan gràcies a generadors (alimentats per gasoil) instal·lats a les voreres. No són solucions sempre del tot eficients i es recomana no abusar del consum. Per exemple, al carrer València un instal·lat de bon matí ahir va espatllar-se i fins a la nit els veïns de l'illa no van recuperar de nou l'electricitat.

Pels fets ocorreguts, avui dijous a 2/4 de 20 a la plaça Sant Jaume de Barcelona, es convoca una manifestació unitària en rebuig al tall de subministrament elèctric. Ho reprodueixo tot seguit:

Demà dijous a les 19:30 hores a plaça de Sant Jaume

DAVANT LA DRAMÀTICA SITUACIÓ PLANTEJADA PER L'ATURADA ELÈCTRICA QUE AFECTA MILERS DE CIUTADANS, VOLEM MANIFESTAR:

1. Denunciem el comportament inacceptable de les companyies operadores FECSA-Endesa i Red Eléctrica Española. Empreses que els darrers anys han guanyat i repartit entre els seus accionistes i directius milions d’euros sense fer les inversions adequades ni tenir respostes en situacions de crisi.

2. Critiquem al nostres governants per haver propiciat un procés de privatització i una regulació inadequada per garantir la cobertura d’un Server Públic Bàsic.

Els hi exigim que persegueixin totes les responsabilitats empresarials i que revisin les mesures de regulació i control del sector.

3. Demanem l’obertura d’un ampli debat públic, amb participació de tècnics, organitzacions social i ciutadania per tal d’establir el model de distribució elèctrica i de gestió energètica sostenible que necessita la ciutat.

Comments

Deu ni do company com les esteu passant aquests dies a Barcelona.

Tot plegat em va fer pensar ahir que els que vivim a les rodalies de la gran BCN sempre ens toca pagar els plats de qualsevol problema que hagi a la capital. Ens queixem del centralisme de Madrid (i amb tota la raó) però a Catalunya també hem aplicat un fort centralisme a Barcelona on tot ha de passar per la capital i quan aquesta té problemes la resta de ciutats que em depenem també ens veiem afectades (rodalies renfe, retencions de trànsit, ...).

Però aquesta vegada l'apagada només ha afectat a Barcelona capital, deixant la resta de ciutats que en depenem d'ella al marge. Tot un miracle !.

Company espero que s'arregli tot ben aviat, ànims i endavant. A patir com sempre.

Tota la raó. Catalunya pateix un centralisme exagerat a molts nivells, accentuat a nivell comunicatiu... prou que t'entenc havent viscut molts anys a Cerdanyola del Vallès i haver crescut a l'Empordà.
Fins i tot més que solucionar-se, seria un bon moment que es reflexionés al voltant de tot això i es fes pressió per un nou model energètic... però en això també cal que hi reflexioni i actuï coherentment la ciutadania, i no només que es reboti. Com saps, segurament millor que jo, això ja és tot un repte.