Sunbird/Lightning i Google Calendar

Google Calendar i Sunbird
Una de les novetats segurament més populars que s'incorporaran a les imminents versions 0.5 del Lightning i el Sunbird és la integració amb el Google Calendar.
Per a fer-ho, apart del Lightning (que s'instal·la com a extensió del Thunderbird) o el Sunbird, cal que instal·lem una altra extensió, la «Provider for Google Calendar» (per al Lightning, per al Sunbird).
Sense aquesta extensió, ara només es podia accedir a aquest servei de Google en mode lectura. L'alternativa era emprar GCALDaemon, d'instal·lació un xic feixuga.
Un cop instal·lat tot el que cal, des del nostre compte del Google Calendar, anem a la secció de gestió de calendaris (s'accedeix des d'un enllaç a sota de la llista de calendaris). Des d'aqueixa secció, al diàleg triem el calendari que ens interessa. Al fons de la pantalla, a l'apartat d'adreça privada, en clicar sobre el botó ICAL tindrem l'enllaç que ens caldrà per a subscriure-nos-hi.
Al Sunbird o des del Lightning (Thunderbird) en crear un nou calendari, definim que aquest es troba «a la xarxa» en comptes d'al nostre ordinador. Dels diferents mètodes, optem per Google Calendar (que ha afegit l'extensió) i hi enganxem l'URL que hem obtingut del pas anterior. Un cop fet, havent-li donat un nom i un color, ja tenim els clients de Mozilla funcionant sincronitzadament amb el Google Calendar.
Malauradament totes les funcionalitats encara no s'hi han implementat i hi ha bugs pendents per solucionar. Per exemple, l'acceptació i refús d'invitacions ja està funcionant des de la versió anterior del Lightning; però l'enviament, si bé genèricament s'incorpora en aquesta versió, no és funcional encara amb el Google Calendar.

Enllaços

Comments

Ostres! No n'estava al corrent que el lightning/sunbird ja podien entrendre's amb el google calendar. M'estava plantejant instal·lar el GCALDaemon, però provaré aquesta extensió a veure com va. Em dones una alegria! :)