Per un estat propi: que no quedi per hissar cap senyera al territori

Estat Propi
Després de poc més d'una setmana de la presentació del web d'Estat Propi, les adhesions s'estenen arreu del territori i com explica n'Alexis, aviat arribarem als 5000 adherits, ja amb més d'1/3 dels municipis dels Països Catalans amb com a mínim 1 independentista adherit.
L'aparició de la iniciativa a diferents mitjans, amb l'allau de persones que van començar a adherir-se, va representar una gran feinada d'adaptació del sistema. Malauradament encara ens queden per respondre alguns missatges de correu que la gent ens ha enviat, amb preguntes o problemes, com també amb felicitacions o propostes. Per exemple, no he pogut evitar d'emocionar-me amb la gent que demanava com poder adherir el seu cònjuge o a més membres de llur família. Amb això t'adones quanta n'hi ha de gent als Països Catalans que comparteixen la il·lusió de poder presenciar finalment la llibertat de llur nació.
A nivell tècnic, gràcies també a en Josep Ma Comajuncosas, s'aniran implementant millores perquè el lloc web pugui ser menys feixuc per a la gent que s'hi connecta des d'ordinadors modestos; perquè sabem que a mesura que sorgeixen més senyeres al mapa, el navegador pot alentir-se considerablement. En Marc explica en un apunt recent, fins a properes millores, com dirigir-se ràpidament a un municipi en qüestió, sense que calgui fer zooms i translacions contínuament. Així podrem saber més fàcilment si hi ha més adherits a Ciutadella o Maó, a Arenys de Mar o Arenys de Munt, o bé a Sabadell o Terrassa.
Ahir en Pere Meroño comentava alguns punts interessants per a promocionar i portar endavant la iniciativa. La Xarxa de Blocaires Sobiranistes, on aquest apunt que estic escrivint apareixerà, és sens dubte un punt de reunió idoni per a discutir com utilitzar eines com aquestes en el context d'Internet. Tot per així guanyar el país des de les nostres viles fins als nostres parlaments.
Com explica en Marcús, ara el repte i responsabilitat de l'independentisme és saber aglutinar tota la força i les il·lusions de la gent que desitja un estat propi perquè aquest pugui ser una realitat.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Hola Toni,

Si l'Apache es queda petit davant l'allau de peticions :-), potser abans de canviar de màquina podríeu provar de canviar el servidor web pel Cherokee.

Les comparatives parlen per si soles:

* Cherokee 0.4.3 pre6 benchmark:
Cherokee: 20426.30, Boa: 12287.60, thttpd: 4347.81, Apache:3953.4reqs/sec
* Cherokee 0.3.0 Beta14 benchmark:
Cherokee: 3785.01, Boa: 3328.89, thttpd: 3167.56, Apache: 732.12 reqs/sec

El Cherokee és capaç de servir pàgines 5 vegades més ràpid que l'Apache.

Endavant i visca la república (catalana és clar).

Francesc