Fer comprovacions amb múltiples versions de l'Internet Explorer


Malauradament avui en dia cal comprovar el lloc web que dissenyem en molts navegadors. Això passarà fins que hi hagi un major respecte als estàndards de la xarxa, amb el compliment dels quals podríem dedicar més temps a escriure codi pròpiament que no estrictament hacks i pedaços específics per a un o altre navegador.
Mentre no tinguem més gent que es passi al Firefox ;) o navegadors on hi ha gent conscient pels estàndards darrere, caldrà comprovar les pàgines web a l'Internet Explorer. I especialment encara a l'Internet Explorer 6, que si bé és poc respectuós pel que fa als estàndards, és de ben segur el navegador més emprat a la xarxa, més que no la recent versió 7.
Si sou usuaris de Linux, gràcies a Wine, podeu fins i tot instal·lar-vos diferents versions amb el paquet IEs4Linux. Desgraciadament, encara sembla haver-hi algun que altre problema amb la gestió dels diàlegs de JavaScript, i també he detectat algunes diferències respecte a què es visualitza a Windows. Per això, cal anar amb cura amb les conclusions que se'n puguin treure.
Si es disposa d'un sistema operatiu Windows, amb un IE 7 instal·lat, potser la millor solució per a fer proves amb diferents versions del navegador de Microsoft és recórrer a Multiple IE.

Per a acabar, només dir que, tant desenvolupadors web com els desenvolupadors de navegadors, com també els mateixos navegants en ser conscients del problema i comunicar per exemple els casos de poc respecte, hem de mirar de fer cas a la guilla plorosa d'aquí al costat. En fer-ho, aconseguirem una xarxa millor i estalviarem moltes frustracions als que hem de picar codi durant les nits, i als usuaris que simplement volen ser lliures de navegar amb el programari que decideixin.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments