Vulnerabilitat WMF

Atès que és un risc de seguretat prou greu, aprofito per a fer-me ressò de les PMF sobre la vulnerabilitat WMF que ha traduït al català en Xavi Caballé.

Usuaris de Windows, molt en compte! Clar, que l'opció més sensata és fer el pas Smiling

Aquesta vulnerabilitat està guanyant-se números de ser la més important de la història de la informàtica. En Xevi m'acaba de passar un enllaç on es comenta que pot ser a causa d'un error de disseny que ve del mateix Windows 3.0! Així doncs, tots els sistemes Windows des de llavors semblarien doncs estar-ne afectats.

Comments

Com que encara microsoft no ha tret el pedaç corresponent, l'únic que és pot fer és deshabilitat la biblioteca DLL on hi ha l'error:


Menu Inici -> Executa:

regsvr32 -u %windir%\system32\shimgvw.dll


A partir d'aquest moment el visor de fax i algunes imatges no es veuran correctament. Però, ara per ara, és el millor que es pot fer.


I per tornar a habilitar la biblioteca DLL:

regsvr32 %windir%\system32\shimgvw.dll


Microsoft us desitja un bon any, jejeje

Segons Microsoft, el pedaç ja està fet i s'està localitzant i provant, i el posaran a disposició.. el segon dimarts del mes, el 10 de gener, per seguir amb la tònica de butlletins mensuals. La qual cosa em sembla una gran irresponsabilitat. Podrien passar moltes coses fins aquell dia. Personalment no penso fer-los de servei tècnic gratuït, ja tinc apuntat el número que donaré a tots aquells familiars/amics a qui els afecti el problema: 902 197 198, telèfon gratuït de Microsoft de suport a problemes de seguretat.