Estació de França i jornades

L'Estació de França, al costat del campus de la UPF on s'han fet les III Jornades del català a les noves tecnologies, realment és un lloc encantador; molt diferent que la fosca i tumultuosa Estació de Sants. Compto que els pocs trens que encara hi paren deixaran pas cada dia més a un major espai universitari i d'exposicions.

Des d'aquest lloc, divendres al matí va evidenciar-se que les Universitats, com ara des de la Universitat d'Alacant, i des de institucions, com el Termcat, comencen a posicionar-se cada cop més clarament a favor del programari i continguts lliures.
A la tarda, des de la CCRTV va afirmar públicament la seva voluntat de solucionar el problema dels continguts del seu web per als usuaris de programari que no és de Microsoft. El format privatiu actual sembla que es substituiria per MPEG4. Desconec si es va tocar el tema de l'alliberament de continguts.

A la tarda es va discutir sobre els mitjans de comunicació en català a la xarxa, terminologia i especialment sobre els blocs.

Com sempre que es discuteixen qüestions de terminologia, es garanteix força polèmica i divertiment, mesclat amb quelcom de surrealisme :-) No obstant, van sortir propostes molt interessants i espero que aviat es puguin cristal·litzar en projectes concrets, perquè crec que podrien ser molt útils per a una major acceptació social de la nostra llengua en les noves tecnologies. D'aquesta taula, vaig conèixer en Lluís Izaguirre, tristament molt esmentat als mitjans recentment.

Pel que fa als blocs, en Xavi Caballé va fotre força canya i personalment no crec que estiguem tan malament. No obstant, sempre és bo tot allò que serveixi per a evitar el cofoisme. N'Andreu, que vaig conèixer juntament amb na Donot (tots dos uns clàssics de la blogosfera catalana), en parla sobre el tema.
Vaig poder conversar també amb en Dani Prados, de Bitàcoles, empordanès com jo ;-), i vam aprofitar per a repassar la gent amb lligams bisbalencs que està involucrada activament en la xarxa en català. Realment més gent del que hom podria esperar.

Aviat es penjaran a les pàgines de les jornades més detalls del que es va presentar, com ara els tallers o la resta de les xerrades del dissabte.



En aquesta foto, he acabat de sopar amb en Jesús Corrius, en Marc Belzunces i en Xavi Caballé després de les jornades del divendres. A l'altre costat de la finestra hi ha aquest cartell.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Va ser tot un plaer assistir a les xerrades i tallers. És molt gratificant conèixer gent que d'alguna manera ja coneixes per la web.
Jo em vaig quedar amb ganes de més.
On són les pròximes?

Donot.

Hola Donot, també vaig compartir aquest plaer.
Diria que encara no se sap on es faran l'any que ve. Podria ser de nou a Barcelona, però s'ha discutit en fer-ho en altres indrets dels Països Catalans. Podria ser a Andorra, Alacant o Perpinyà, per exemple. No obstant, encara és molt aviat per saber-ho.