Fart que et prenguin el pèl? Vota Independència!

Hi ha força gent encara perduda pel que fa a la votació del dia del referèndum del nou estatut de la Comunitat Autonoma de Catalunya. Si poden ser d'ajuda, penjo algunes referències. Totes poden ser més o menys partidistes o favorables en un sentit... per això és bo considerar-les en conjunt:

Comparativa de la Generalitat de l'estatut del 1979 amb el projecte actual
Observatori de l'estatut des d'Òmnium Cultural
Bloc de comparativa i reflexió de l'estatut
Comparativa entre el projecte d'estatut actual i el del 30 de setembre
Notícies i articles de la Malla sobre l'Estatut
Especial Estatut de Catnotícies
Qui vota què? Especial de Vilaweb sobre el referèndum del 18J amb diferents opinions.
Recull d'opinions dels lectors del diari El Punt

De totes maneres, especialment després d'informar-se sobre el tema i a més tenint en compte els esdeveniments polítics, cada vegada més gent s'adona que el problema no rau en cap estatut per si mateix, sinó del que se'n deriva, en definitiva, de la dependència a Espanya. Per això, crec que ja va essent hora que les comparacions deixin de ser amb altres estatuts, reals o virtuals, i comencin a ser-ho amb constitucions com la que atorguen plena autonomia a Portugal, o si es vol ser morbós, amb la mateixa constitució espanyola i francesa. Amb el què hom compara quelcom, determina el marc de referència on es vol arribar, i amb això no comparteixo que aquestes tres constitucions esmentades siguin cap model futur definitiu tampoc.

Tot això em recorda el proverbi xinès:

Quan un dit apunta la lluna, els imbècils miren al dit.

Sens dubte, l'establishment català vol tenir-nos imbècils per sempre més, fins que algun dia ja siguem cecs i no veiem ni el dit ni la lluna.

Per a superar aquestes injeccions d'imbecil·litat que ens subministren, va nàixer la campanya Vota lliure, vota per la Independència de Catalunya. En aquests darrers dies abans del compromís a les urnes, podeu llegir un especial a Vilaweb on alguns companys amb els qui he estat defensant la campanya opinen sobre llur opció de vot, i així valorar si podeu compartir el que hi expressen.