Tornada de la llum al pis de Barcelona

Grup electrògen
Al meu pis fa escassament dues hores de la publicació d'aquesta entrada que ha arribat la llum. La nevera és buida i ara crec que me n'aniré a fer un mos a algun lloc del barri. Per sort, a l'aquari només hi ha hagut dues baixes, dos tetra neons molt menuts que feia pocs dies que hi eren i possiblement patien encara l'efecte de l'aclimatació...
Avui de bon matí, ben despert després d'una dutxa freda, m'he indignat en llegir als mitjans que tant govern com oposició catalana estan aprofitant el lamentable succés per a fer miserablement pressió pel tema de la MAT.
Malauradament no s'han fet tant de ressò els mitjans d'un trobo que excel·lent article resposta de la Federació d'Ecologistes de Catalunya davant de la mesquinesa d'aquestes declaracions. En aquest, es proposa el pas a una gestió descentralitzada i més autònoma, on no es podrien produir llavors situacions com les viscudes al cap i casal aquests tres dies. Pel que sembla, aquest seria un model que s'està aplicant a Dinamarca i a Holanda, però que s'esmenta només de passada en el Pla d'Energia 2006-2015 de la Generalitat de Dalt.
Clar, tot això és incompatible amb el model actual, però francament, cal que fem la transició perquè no es pot dependre d'empreses que volem només negociar a l'engròs sense pensar en el futur dels usuaris, i menys si són espanyoles i els importa un rave destruir i ignorar un territori que els hi és aliè.
Amb tot això segur que caldrà canviar alguns dels nostres hàbits, amb uns quants polítics defenestrats pel camí, però serà millor que no pas presenciar com acaba de col·lapsar el que queda del nostre país...

Enllaços