Sa Mitjana Festa

D'ençà d'una conversa amb companys illencs, recentment crec que he estat capaç de respondre perquè se celebra Sant Esteve a Catalunya. I curiosament, una explicació més clara potser no cal cercar-la al Principat sinó a les Illes, on la festivitat rep el nom de Segona Festa de Nadal o Sa Mitjana Festa. Atès que Nadal és una festa prou important, segurament es veié que mereixia una celebració més prolongada, fent-ho compatible llavors amb compartir amb altres familiars àpats durant les mateixes dates. Per tot això, els illencs se sorprenen de la devoció dels principatins a Sant Esteve...

Vist a Lo Ruc de Formentor

Comments

Aquesta teoria és més aviat de pa sucat amb oli... és a dir, sense cap fonament. Si vols saber l'origen de la festa de Sant Esteve, et recomano la consulta dels estudis fets per en Joan Amades i no tant les converses de celobert ;)

Hola anònim, si tens informació i en tens fonts, si us plau, comparteix-ho. Desgraciadament sinó, quan tingui accés a l'obra, em miraré el que em dius, i ho compartiré adequadament a aquesta entrada i a la mateixa Viquipèdia. Pensa que seria interessant saber perquè tot i celebrar-se a tots dos territoris, es fa aquesta diferència. Gràcies!