És que un ja ho deia, tu...

Avui me tiro floretes (ara que molt de mèrit no té la predicció) ... Llegint a Barrapunto, coneixem les declaracions positives del nou secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Oriol Ferran, que aposta per començar la introducció del software lliure a l'administració catalana amb la suite Ofimàtica OpenOffice.org 1.1, recentment traduïda al català.

A poc a poc, primer la suite ofimàtica i el navegador i llavors el sistema operatiu ;-)
De totes maneres, crec que aquells que defensem el programari lliure no ens podem refiar i hem d'apostar per una ràpida popularització d'aquesta suite lliure. Per què aquesta pressa o por?
La darrera versió del MS Office, el MS Office 2003, permet desar els documents en format XML, que ofereix moltes avantatges respecte als binaris anteriors. El format XML ha estat utilitzat des d'un bon principi també per l'OpenOffice per a les seves definicions de documents. El problema és que Microsoft sembla tenir en poder alguna patent sobre la utilització del XML per a l'schema dels seus nous formats de documents i podria utilitzar-se per evitar les possibilitats d'importar/exportar en aquests formats per productes de la competència. Ara, malgrat que els problemes amb els documents tancats de MS Office són cada cop menors i sovint ho desconsiderem, és bo tenir a mà aquests consells sobre què fer quan rebem fitxers en formats tancats.

Commenting on this Blog entry is closed.