Jo no t'espere tampoc!


Avui a València, el més ranci conservadorisme papal vol fer mostra de la seua força amb la milionària col·laboració de l'espanyolisme dretà allí regnant, a despit dels ciutadans valencians i llur territori. El màxim representant catòlic actual, continuista amb l'anterior, que ja trencà amb l'intent reformista del segon concili vaticà, és còmplice directe de múltiples agressions en l'àmbit de la llibertat personal i de gènere arreu del món. Si no fos poc, com a catalans, i en consonància amb el llegat nacionalcatolicista espanyol, hem de també suportar la humiliació dels continus intents de genocidi cultural, com en el cas de la Franja amb el suport de l'Opus Dei (on tot el ventall espanyolista també s'hi apunta, car es tracta del «problema catalán»), o bé les burlesques insinuacions teològiques de la unitat d'Espanya.
Tot açò no és una crítica al cristianisme, perquè en el que hom cregui, sigui el monstre pastafari o qualsevol altre Déu, personalment no m'importa massa; però en canvi sí el que es pugui fer a la societat on visc. Per això té sentit que moltes esglésies de base, que cerquen un altre model d'església en el si del mateix moviment catòlic, hagin donat suport a la campanya Jo no t'espere, que aglutina a tot un munt d'organitzacions i individuals que s'oposen a aquest desplegament faraònic i tot el que representa.

Per tot això dic al Papa i a tota la seua cort que se'n vagin fer la mà!

Jordi, resisteix :)

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

cada vegada més sembla que escriguis autoparodiant-te, noi!! Sembla que es tracti de mesclar espanyolisme, ranci, nacionalcatolicisme i dreta/dretà i mesclar-ho aleatòriament!

Bé, el que et volia dir és que estàs mesclant coses. Una cosa és l'església i les seves actituds, per mi criticables totalment, l'ús que fan de la seva posició per influir en la política, etc. Una altra criticar-ho perquè no recolza la teva visió política. Perquè recorda que l'església aquí ha intentat influir a favor de posicions catalanistes i em sembla igualment criticable. No val, com deien en aquella (quina?) pel·li, allò de "És un fill de puta, però és el NOSTRE fill de puta".

...els termes espanyolisme, ranci, nacionalcatolicisme i dreta/dretà no van molt sovint de la maneta?
L'única excepció potser n'és l'espanyolisme que, aquest sí, abasta tot el ventall polític.

Pel que fa a l'església catalana, hi ha de tot, però molt en favor del país desgraciadament no s'ha aconseguit respecte a la seua jerarquia, que com sabem és tradicionalment molt pro-espanyola. Calen més exemples?
Malgrat això, en el context de l'Estat espanyol cal dir que segurament on hi ha hagut un major moviment d'església progressista (i catalanista), sovint com a conseqüència de la lluita antifranquista, ha estat a Catalunya. Però aquesta realitat tinc la mala impressió que pot estar esfumant-se a favor de grups reaccionaris emergents de l'estil d'e-cristians. Però això són figues d'un altre paner, i tant de bo m'equivoqui...

Un ha de ser molt ingenu per a pensar que qualsevol grup, sigui l'església (on hi conviuen un munt de percepcions - amb les que puc tenir més o menys simpatia - ) com l'associació de veïns del barri, no vulguin influir en el seu entorn. És de fet el que pretenen i crec que tenen tot el dret de fer-ho... és criticable si això ho volen fer amb mitjans qüestionables; i això ho podem censurar, però no la resta, com assenyales, encara que jo tampoc comparteixi llurs intencions...

Sí critico la jerarquia eclesiàstica i gran part de sectors afins és perquè no comparteixo personalment gens el model de societat que volen, i per descomptat ells no deuen compartir el que vull jo. Si puc, contribueixo al que defenso, com ells mateixos ho fan per llur banda. No m'amago pas de la meua posició en diferents aspectes, crec que la he deixat ben clara arreu d'aquest bloc. I sí, encara que jo no me'n consideri integrant, estic a favor d'aquells grups dins de l'església que siguin més propers a la meua ideologia, com ho poden són les esglésies de base, per exemple.

Fem-nos grans, i deixem-nos de tòpics. I tu, quina és la teua posició per així poder entendre'ns millor?