Fent dia a la GUADEC 2006 (on també hi ha dones)

Aquests dies a la GUADEC 2006 són plenament intensos, interessants i profitosos. Com que estic un xic mandrós per a escriure us remeto al Planeta Softcatalà i al Planet GNOME perquè estigueu al dia de tot allò que està passant en la ciutat garrafenca. També podeu seguir-ho gràficament a llocs com el flickr amb l'etiqueta GUADEC2006 ;)
Com que encara no ho he vist comentat, parlaré breument de la xerrada d'Anne Østergaard sobre dones i programari lliure. L'explicació es basava en els punts sobre gènere d'un estudi més global de la Unió Europea sobre el programari lliure, FLOSSPOLS.
De les dades mostrades, s'evidencia que la presència femenina és molt minoritària al programari lliure respecte al privatiu. També és patent la diferent impressió sobre aqueixa divergència o sobre com afecta el gènere vist des d'un home o una dona. En aquest sentit es discutia quines podien ser les formes per a millorar la situació, partint del coneixement que les preferències de les dones majoritàriament i la percepció d'elles mateixes no eren iguals que la dels seus companys. Dins d'aquestes propostes va sorgir a nivell de GNOME el Women Summer Outreach Program, inspirat en el Google Summer of Code, però només per a dones.
Altres suggeriments eren posar com a requisit en l'organització de conferències la presencia d'almenys una dona fent una xerrada per a així incentivar la participació de dones en el món del programari lliure. Cal dir que aquesta proposta ha portat controvèrsia, i moltes de les hackers presents a la sala, s'hi han mostrat en contra per tenir un caràcter massa intervencionista.
Per a acabar, simplement comentar que he pogut observar que hi ha una presència de noies major del que m'hagués pogut esperar d'un bon principi, i en aquest cas, a diferència de, per exemple, el que vaig comentar a les jornades de Copyleft, algunes són ponents, com el cas esmentat de n'Anne.

Enllaços