18-F. Una manifestació cap a la Independència

Aquest dissabte, com havia fet l'anterior setmana per la Campanya Unitària per l'Autodeterminació, vaig anar a la manifestació de Som una nació i tenim el dret de decidir.

Realment va ser excepcional, amb gent de totes les edats i condicions, d'arreu dels Països Catalans com també d'altres nacions en la cerca de llur independència. Poc més puc comentar que no s'hagi dit en altres mitjans... fins i tot els del nostre establishment regionalista, que va pretendre silenciar un clam com el que va esclatar aqueixa mateixa tarda.

L'endemà vaig estar parlant amb gent que em va preguntar com va anar la manifestació i alguns em va demanar si aquesta era per l'Estatut tal com es comentava a diferents mitjans majoritaris. Per descomptat, em vaig encarregar d'explicar-ho ;). En aquella manifestació, sens dubte, hi van coexistir diferents sensibilitats sobiranistes amb el comú sentit de la dignitat d'expressar-se com a catalans. No obstant això, el que és una obvietat, és que, les estelades no eren portades per persones que desitgen per si mateixa la promulgació d'una llei de l'Estat espanyol com és l'Estatut.

Gran Via 18F

Una gran victòria de la manifestació és el pas que representa per a la normalització i extensió de l'independentisme a la consciència col·lectiva dels catalans, per molt que s'escarrassin en evitar-ho desviant l'atenció, perquè ja no seran més capaços de criminalitzar-ho i ridiculitzar-ho amb la vergonyosa facilitat com ho feien abans. Per molt que publiquin notícies capcioses als diaris, escullin les imatges dels telenotícies, no podran evitar que els que allí érem parlem amb el nostre entorn sense llur filtre interessat. De totes maneres, no cal ser il·lusos, perquè cal molta feina per fer, i és necessari el compromís personal de més i més gent de tot tipus, lluitant contra les barreres desinformatives alimentades amb ingents injeccions econòmiques (quantitats que un becari com jo difícilment es pot imaginar). En aquest camí hi ha la iniciativa per un vot de dignitat per la Independència on s'està aglutinant persones de diferents opinions a favor d'aquest objectiu. Aquells interessats i compromesos sumeu-vos-hi perquè cal més gent d'arreu del territori com de l'estranger per a encaminar aquest pas cap endavant!

Prou estatuts!

Commenting on this Blog entry is closed.