Converses Jabber des del Gmail

Cada dia ho tenim més fàcil per a convèncer als nostres contactes que definitivament prescindeixin d'utilitzar protocols tancats com el del MSN Messenger en la missatgeria instantània. Google Talk, malgrat ser un client privatiu, segurament ha apropat de la mà de Google la realitat de la tecnologia Jabber a molts usuaris que fins ara la desconeixien. Doncs ara, un pas més ha estat que aquesta empresa ofereixi la possibilitat de xerrar des d'una interfície web. Cal dir que això no és pas cap novetat, ni molt menys, ja que fa temps que hi ha molts clients de Jabber d'aquest tipus com ara JWChat, fins i tot acabo de trobar que hi ha un servidor català que ofereix aquest servei de client web Jabber.

De totes maneres, integrant-ho amb el seu client de correu, Google ajudarà molt a popularitzar-ho. No obstant això, cal recordar que hi ha molts servidors Jabber apart del mateix Google, jo mateix en tinc un a la meua xarxa. A la xarxa Jabber de Google Talk, perquè principalment utilitza un protocol obert, podeu connectar-vos també amb molts clients i molts d'ells lliures (p.ex. el Gaim o el PSI).

Comprovant el meu compte de Gmail, encara no tinc l'opció de xat web activada, però diferents persones ja m'han comunicat que elles sí que ja ho tenen... Per altra banda, en Jesús m'ha comentat que les versions amb interfície localitzada encara no ho tindrien activat atès que sembla que, de moment, acostumen anar un xic endarrerides respecte a la versió en llengua original.

He d'admetre que ara per ara, malgrat utilitzi majoritàriament clients lliures, encara em connecto a través de protocols tancats amb alguns contactes... però amb la successió de notícies positivies dels darrers dies, i amb el futur que s'acosta, crec que definitivament podré utilitzar amb tothom clients lliures i protocols oberts. Ara és qüestió continuar «burxant» perquè més gent faci el mateix i es convenci dels avantatges Eye-wink

Commenting on this Blog entry is closed.