EUCD

Com ja va essent desgraciadament habitual a les Europes, ens la volen anar fotent «a cuyo fin se dará las providencias mas templadas y disimuladas para que se consiga el efecto sin que se note el cuidado», com es deia en un altre context històric.
Amb l'EU Copyright Directive, ja aprovada el 22 de maig del 2001, es pretén importar el model de la Digital Copyright Millenium Act, seguint les premises d'una particular aldea global, o veïnatge universal en català, que dicten organitzacions com la OMC en molts altres camps.

Als diferents estats de la Unió Europea ha d'aplicar-se particularment en llurs legislació estatal la directiva, en queden pocs i ara és el torn de França amb la llei de «Droits d'Auteur et Droits Voisins dans la Société de l'Information». Si sou ciutadà de l'Estat francès, signeu la petició per a ajudar a aturar-ho.
A l'Estat espanyol cal anar preparant-se amb la ja en marxa reforma de la Ley de la Propiedad Intelectual.

Enllaços

Un estudi denuncia que les noves lleis de propietat intel·lectual limiten els drets dels investigadors i els usuaris. El govern espanyol vol adoptar la directiva europea al peu de la lletra i en la seva versió més restrictiva

Canon, P2P y reforma de la LPI bajo el prisma de Javier de la Cueva
Nuevas críticas a la reforma de la LPI mientras la SGAE revela sus argumentos

Commenting on this Blog entry is closed.