Evolució vs disseny intel·ligent

Cercant informació sobre evolució natural a la xarxa m'he trobat amb dos recursos interessats per a tots aquells que puguin estar interessats en el tema. Un d'ells és Alec's Evolution Pages, on es recullen enllaços, articles i assajos amb evidència científica a favor de la teoria de l'evolució, apart de refutacions dels arguments creacionistes.

Mentre que a Europa aquestes elucubracions no tenen gaire impacte en la societat i sortosament els grups religiosos més influents del nostre continent se n'han desmarcat, no passa el mateix als Estats Units, on hi ha una gran mobilització propera a certes creences que practica un fort activisme, sovint presentant els plantejaments amb el més ambigu nom de «Disseny Intel·ligent». En aquest sentit, s'arribà a l'extrem de l'intent d'uns pares de fer ensenyar a les classes de ciències aquestes idees, per sort, una sentència judicial ho ha aturat, com ja s'havia blocat abans l'ensenyament del creacionisme, presentat aqueixa vegada sense cap màscara denominativa.

Davant de tot això, sens dubte, una de les respostes més divertides ha estat el «moviment pastafarista», del qual ja en vam parlar anteriorment.

Si us interessa l'evolució, tant des d'una perspectiva natural, com en el camp de la informació (memètica), o fins i tot conèixer més profundament la sociologia i literatura del mateix moviment creacionista, el segon recurs al qual em referia i que recomano especialment és l'Evowiki, un wiki centrat en tots aquests aspectes.