NO a la barrera del 5%

Ahir vaig signar un manifest crític com a ciutadà de Catalunya que emplaça als nostres representants polítics, en particular el PSC i els seus socis en el govern, a moure fitxa per a evitar que el PSPV/PSOE de la mà amb el PP porti endavant en el nou estatut valencià la continuïtat de la barrera electoral del 5% juntament amb un precepte que continua promocionant el més irracional secessionisme lingüístic.

Com s'explica amb més detall al lloc web de la campanya, al País Valencià, després de l'anomenada Batalla de València, l'estatut que s'hi aprovà incloïa una particularitat única a l'Estat espanyol: una barrera electoral del 5% en una circumscripció d'abast autonòmic, a diferència de l'habitual provincial, o bé una barrera del 3%. Això evitava la incipient incorporació a les Corts valencianes d'aquells partits valencianistes i progressistes, en favor dels majoritaris PP i PSPV, sigui dit de passada, d'una òbvia major dependència espanyola.

No al 5%

Desgraciadament al País Valencià l'abast de certs poders arriba al punt d'un escandalós i descarat favoritisme de certs mitjans com ha estat la recent concessió de les llicències de la televisió digital terrestre (feu només una ullada per a veure'n els beneficiats i els exclosos).

Els representants de Catalunya poden demostrar més enllà de les paraules el seu compromís per la democràcia i la llengua catalana o bé actuar com a «bons catalanets» i no recolzar als companys valencians que planten cara diàriament a la situació actual i al mateix temps perdre l'oportunitat de frenar l'hegemonia d'aquells que alimenten l'odi diàriament contra els catalans.

Si generalment el desconeixement de Catalunya al País Valencià és gran, de ben segur que al revés és molt superior. En aquest sentit, hi ha pàgines com Un Valencianet al Principat o Espai País Valencià que intenten posar-hi remei, però de ben segur, una de les millors fonts per a intentar entendre el context polític valencià després de la mort de Franco és el documental de la Universitat de València «Del roig al blau». Aquesta obra ha estat recentment àmpliament difosa en actes com el Correllengua, p.ex. a Cerdanyola mateix, però lamentablement no crec que s'arribi a emetre-la en un futur pròxim a emissores com Canal 9. TVC que sovint ens ofereix grans documentals de qualitat, si se li permet, sí podria fer-ho i així ho podrien veure també molts valencians (gràcies a la tasca feta per l'ACPV.)

Enllaços

Morera demana Maragall que el PSC vote en contra de l'Estatut valencià si vol defensar la unitat de la llengua
Hi ha catalans i valencians

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Hola Toni,

Si vols veure un altre exemple sagnant de prostitució de la voluntad popular -en aquest cas a Castella-La Manxa- i de passada descobrir la web d'un madrileny amb opinió pròpia, segueix l'enllaç

http://www.royo-villanova.net/archivo/2006/01/tenemos_votos_t.html#trackbacks

Atentament,
Francesc Dorca