Declaració conjunta sobre la retenció de dades

English

Fent-me ressò com en Xavi publico aquesta declaració, traduïda per en Quico. Si us plau, si sou d'alguna associació o organització del territori europeu, encoratgeu a la resta de membres perquè us hi podeu adherir signant com a grup. A nivell individual teniu també aquesta pàgina.

Com a representants dels ciutadans, professionals i negocis d'Europa i d'arreu del món,

Convençuts que la llibertat, la seguretat i la prosperitat econòmica es basen en el reconeixement dels inalienables drets humans,

Preocupats perquè, en la lluita contra el terrorisme i la delinqüència, estem abandonant els valors que tractem de protegir, especialment la llibertat i la democràcia,

Considerant que els plans actuals per a enregistrar la informació referent a les comunicacions, moviments i utilització dels mitjans dels ciutadans pot representar l'amenaça més seriosa, fins al moment, al nostre dret a la privadesa i a viure al nostre lliure albir,

Declarem que creiem profundament que:

 1. La recopilació o retenció sistemàtiques de dades personals referents a les nostres comunicacions, moviments o utilització dels mitjans ("retenció de dades"), més enllà del que sigui estrictament necessari a efectes comercials, és inacceptable. Exigim que qualssevol plans per a introduir la retenció de dades siguin aturats immediatament.
 2. Les raons següents ens han portat a aquesta conclusió:
  • La retenció de dades és massa invasiva per a la privadesa personal. Obstaculitza les activitats professionals (medicina, dret, religió, periodisme...) i també les activitats polítiques i comercials que es basen en la confidencialitat.
  • La retenció de dades no evita el terrorisme ni altres tipus de delictes; és innecessària i els delinqüents la poden eludir fàcilment.
  • La retenció de dades viola el dret de les persones a la privadesa i al control de la informació personal.
  • La retenció de dades és cara i representa un llast per a l'economia.
  • La retenció de dades és discriminatòria per als usuaris de telèfons, fixos i mòbils, i Internet.
 3. Qualsevol normativa legal quant a la gestió de les dades de les comunicacions ha de ser presa a través d'un acord parlamentari. Els proveïdors han de ser indemnitzats pels costos addicionals produïts pel fet d'haver de complir amb les obligacions legals.

Commenting on this Blog entry is closed.