Festa Major de la Vila de Gràcia 2005

Ahir vaig fer un volt per la vila de Gràcia per a celebrar les festes d'enguany i en certa manera finalitzar la meua interrupció estival amb més xerinola. Feia un parell d'anys que no m'hi passava i aquest cop vaig tenir l'ocasió de fer un volt per tot el barri i veure els carrers engalanats. A cada un d'aqueixos carrers, hom hi pot gaudir de la música d'un escenari i d'una barra uns metres més enllà.
Per altra banda, a les diferents places grans del barri llavors hi tenim els concerts més importants; per exemple, a la plaça del Sol amb un espai especial per al Folk organitzat pel CAT.
A les parets d'arreu del barri era patent el rebuig a l'actual situació de forta especulació a la ciutat, com també la denúncia dels diferents episodis de repressió política i policial, encapçalant les protestes el deplorable cas dels Tres de Gràcia.
A diferència de festes a altres llocs (com a Festes de la Bisbal), vaig lamentar una aposta més clara pels gots reutilitzables. De fet, sembla que era possible fer-se amb gots, però quan ho vaig demanar explícitament, en aquell moment no n'hi havien. No obstant, no vaig veure a ningú que en tingués un a la mà. Desconec si açò suposaria un gran problema organitzatiu per la gran gentada i si altres anys ja s'hagués provat amb resultats negatius.
Festes de Gràcia