Direccional i/o Via verda?

Aquests dies per Cerdanyola he llegit diferents papers des de la iniciativa Salvem la plana demanant als ciutadans que es mobilitzin en contra de l'actual activitat urbanitzadora de l'ajuntament de Cerdanyola. En concret, contra la construcció d'habitatges a la plana al costat del Castell de Sant Marçal. Això s'engloba dintre el pla general del Centre direccional Sant Cugat/Cerdanyola que reconvertirà aquesta zona de camps agrícoles, marges i boscos mediterranis en un espai de gran comunicació, habitatges i on també trobarem en uns anys un sincrotró prop de l'actual Parc Tecnològic del Vallès. Molts grups han mostrat el seu rebuig perquè aquestes obres poden fer disminuir considerablement la seva capacitat de connector biològic (zona de pas dels animals, via verda), apart de l'impacte en la qualitat de vida de la ciutat, encara que des d'altres fonts es diu que podria encara garantir-se.

Direccional

Realment és un lloc que, malgrat trobar-se enmig de grans ciutats, conserva encara el seu encant i de fa temps que sempre que hi puc hi vaig a córrer per allà i per la riera de Sant Cugat. El recorregut i el paisatge em recorda molt a l'Empordà i a les Gavarres, on he crescut.

Comentant-ho amb altres cerdanyolencs, com n'Albert, realment em faig creus d'aquesta bogeria constructora. Per què tantes cases? Realment hi ha molta més gent? Els fluxos migratoris recents crec no són suficients per a explicar a aquest comportament, i molt més, quan hi ha gent que viu fins a desenes en pocs metres quadrats. L'especulació immobiliària actual és l'evident explicació, i només respon a la lògica que tots coneixem... Cerdanyola és a uns minuts de Barcelona, i aquesta darrera sembla com si cada cop més només hagués de ser llar de la gent més maca amb peles i lloc de pas pels turistes; excepte si assumeixes, cada dia més, viure en segons quins llocs en un tumultuós pis.
La situació sembla tan greu que, a Cerdanyola, de fet, he arribat a sentir rumors que volien fer caure la Torre vermella per a construir-hi més pisos.
Això no només afecta a l'àrea metropolitana, les segones residències (qui les pugui tenir) estan fer augmentar els preus i posant més difícil la situació a la gent de comarques de tota la vida...
No hauria de caler gaire més construcció, cal controlar més la situació. I això, encara que no agradi a qui s'està embutxacant tants diners avui en dia i estan afavorint-ho per a continuiï així cada cop més; perquè si el que tots temem 'peta', ja sabem qui seran els màxims perjudicats... I quanta n'hi ha de gent que hi té enganxats els dits. A més, llavors difícilment es podrà recuperar tot el que haurem perdut al darrere...

Cauen els pisos

Acudit de la Punxa d'en Jap al diari El Punt

Referències
L'habitatge de Cerdanyola, el tercer més car de la comarca
Associació Cerdanyola Via Verda - ACVV

Commenting on this Blog entry is closed.