Més fotos de les jornades Copyfight

Copyfight
A continuació penjo algunes fotos més amb alguns comentaris d'aquest interessant esdeveniment.

Música
El dissabte es féu una xerrada sobre música on van participar en David Bravo, en Pablo Soto, en Jota de Los Planetas, en Cesar Rendueles i moderava en Nacho Escolar.
L'aportació d'en David va ser magnífica i tot el públic va riure molt, especialment quan va exemplificar la dificultat d'explicar segons quins conceptes en poc temps i com això pot utilitzar-se per a la manipulació i simplificació de la problemàtica. Va ser extraordinària la descripció dels fets al programa Enfoque on va intervenir-hi juntament amb la cantant Chenoa entre d'altres. Va fer notar la preocupació que representa que els grans mitjans de comunicació assumeixin com a oficials, sinó directament dogmes de fe, les meres declaracions d'entitats de dubtosa trajectòria com ara l'SGAE.

FreeSound
El diumenge a la tarda va haver-hi una altra xerrada on van intervenir-hi Carlos Sanchez Almeida, Jesús Gonzalez Barahona de Barrapunto, un representant de la iniciativa de jocs lliures Border Games i Bram de Jong sota la moderació de Marta Peirano.
El primer, conegut advocat en el camp de la defensa dels drets a la xarxa i que està darrere de llocs com Kriptopolis i República Internet, va avisar al final de la xerrada sobre el perill que el govern espanyol faci un canvi legislatiu aprofitant la xafogor estival. Caldrà informar-se'n. Algú te alguna referència?
Personalment va agradar-me molt la iniciativa Freesound que va presentar Bram. Amb el suport de la UPF, existeix un lloc web on es proporcionen sons amb llicències lliures que poden utilitzar els artistes per a les seves creacions.

Barlow
En la posterior xerrada, en John Perry Barlow, cofundador de l'EFF i, com en Lawrence Lessing un altre considerat dimoni al seu país, va demanar que siguem bons avantpassats per a les properes generacions. Va criticar que les grans empreses desconeixen o ignoren aqueix concepte d'herència i que llur consciència de futur sovint no va més enllà dels resultats del proper semestre.