Fora l'exercit!

Llegeixo colpit a diversos articles del Racó català (I i II) que l'exercit espanyol participarà en una exhibició a la fira de l'Aerosport a Igualada. L'exèrcit i els seus representats no són benvinguts al nostre país, i menys quan es fa apologia del militarisme amb els nostres infants (amb la complicitat de les nostres autoritats!) A més, quina simpatia es pot tenir quan roman la incertesa que qualsevol dia podem patir la violència fruit de la intolerància i la demència de segons quins elements.
A la meva recent visita a Madrid, pels macos paratges de Moncloa, vaig poder veure a l'edifici de l'exèrcit de l'aire com encara es conserven referències a la dictadura. Esfereïdor!


Fins fa poc encara hi havia una estàtua del dictador Franco a la capital espanyola, malgrat havia estat atacada anteriorment en diversos ocasions. Quants simbols no visibles i assumpcions provinents del franquisme queden en les persones tant de Madrid com fins i tot del nostre mateix país? Potser més dels que ens pensem i segurament estratègicament ubicats...

Commenting on this Blog entry is closed.