Jorge Cortell a la UPF

Avui he anat al campus de l'estació de França de la Universitat Pompeu Fabra per a escoltar a en Jorge Cortell en una xerrada sobre programari lliure, P2P i la Llei de propietat intel·lectual. En Jorge ha estat darrerament notícia per haver estat acomiadat de la Universitat Politècnica de València per defensar l'intercanvi a les xarxes P2P; i especialment després d'haver patit moltes traves a l'hora de fer una presentació sobre el tema en aquella mateixa universitat.
Fa un parell de dies, es desencadenà encara més la polèmica quan alguns internautes afirmen que aquest podia estar falsejant el seu currículum; cosa que l'acusat negà en tot moment.
Pel que fa a la xerrada, aquesta ha començat 1/2 hora o més tard pels típics problemes amb els projectors, que qui més no, tothom algun cop ha patit. Malgrat han estat potser més de 3 hores d'explicació, les he trobat personalment força amenes i el que s'ha dit, encara que un pogués estar-ne més o menys al corrent, podia oferir-te més d'una o dues noves reflexions. L'acte s'acabà utilitzant el programa MLDonkey per a compartir un fitxer de la xarxa P2P.
Suposo que és qüestió d'hores o dies que hi hagi una gravació de l'acte, feta gràcies al PLUG o altra gent que era a la sala.

A continuació penjo unes quantes fotos:


Arribant a la xerrada


En Xavier Amatriain presenta a en Jorge


Durant la xerrada


Es compara l'organització de l'SGAE amb el Sindicat Vertical franquista. Això s'argumenta perquè les decisions es prenen havent-hi autors i editors/discogràfiques en un mateix lloc (en analogia amb treballadors i amos); amb les relacions de poder efectiu dels segons sobre els primers que això implica.


Un retall d'una notícia a l'edició madrilenya de Qué