Patents, una amenaça a la innovació

L'actual sistema de patents, sigui per no tenir sentit en el món actual, molts anys després dels inicis de la industralització; o bé, per no poder respondre de forma efectiva, pràctica i exempta d'interessos a la complexitat del món on vivim; és, a l'hora de la veritat en molts casos, un model que inhibeix la innovació i que serveix per a justificar polítiques de dominació.
Això podem constatar-ho a nivell de la imposició de les patents de programari, com també dramàticament en l'expoliació biològica (biopirateria) als països en vies de desenvolupament.
Sobre aquest tema, n'Enrique m'ha passat un comentari de Nature Biotechnology sobre el llibre Innovation and Its Discontents: How Our Broken Patent System is Endangering Innovation and Progress, and What to Do About It. Aquest me l'apunto a la llista de títols per llegir.
Quant a les patents de programari a la universitat, fa uns dies en Ricardo Gallir va escriure al seu bloc un interessant article al respecte especialment aplicable a la situació al nostre país.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments