Celebrant Sant Patrici

Ahir vaig estar amb en Miquel Chicano, en Jesus Corrius, en Jordi Mas i després amb n'Òscar del Pozo i més gent que ens vam anar trobant per a celebrar Sant Patrici.
Ara resumeixo quelcom del que vam estar parlant.

Celebràrem la bona acollida del llibre d'en Jordi, Software libre: técnicamente viable, ecónomicamente sostenible, socialmente justo. Ens va comentar que està preparant una versió extesa traduïda a la nostra llengua que tindrà moltes referències sobre el que es fa des de la comunitat catalana.
Un altre tema que discutírem és el programa Beagle. Aquest és un prometedor cercador d'escriptori fet amb Mono i molt pensat per als escriptoris GNOME i que es pot integrar també en navegadors com el Firefox. Gràcies a Beagle, una altra aplicació, Dashboard, serviria com a panell automatitzat de suggeriments a l'usuari en funció del que estigui fent a l'ordinador. Impressionant. Serà qüestió de provar-ho i evolucionar del clàssic slocate de les distribucions Linux d'avui en dia.
Desgraciadament, em sembla que encara no tenim eines de cerca d'escriptori obertes per a Windows. Crec que és important que n'hi hagués perquè és el tipus d'aplicació que recollint la informació que recull i sense un bon tallafocs al darrera, podria ajudar a vulnerar la privadesa de l'usuari fàcilment.
No lliures, per a aquest sistema operatiu, i alguns amb suport a aplicacions Mozilla, destacaria el Copernic Desktop Search, el Yahoo Desktop Search i el Google Desktop Search.
Bé, a hores d'ara no tenim excusa de no trobar el que cerquem al nostre ordinador.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments