Tot no s'acaba a Google

Imatge extreta de Ridiculopathy fent referència als fundadors de Google Larry Page i Sergey Brin.
Darrerament estic seguint amb interès les notícies relacionades amb Google que podem trobar al lloc web sobre seguretat informàtica Quands.
Per exemple aquestes dues:
La Google Toolbar i la forma d'actuar de Google, una greu amenaça
Google: cada dia més perillós... identifica les cerques que fan els usuaris de GMail
Totes aquestes coses fan a un pensar en el popular vídeo sobre el futur de la informació-xarxa cap al 2014.

Per a aquells que creuen que sense Google, tot s'acaba, només voldria fer-los recordar que hi ha moltes altres alternatives. A nivell generalista i que permeten fer cerques específiques en català tenim, entre d'altres, Yahoo, AlltheWeb o Altavista.
També tenim cercadors de directoris com ara el DMOZ que té una gran contribució en català.
A nivell català, a part dels anteriors recursos, també tenim Nosaltres, que cerca en un directori de pàgines web dels Països catalans independentment de la llengua i que a més enllaça amb notícies del portal Vilaweb, El Punt i Europa Press.
Com no, quan un ja té un criteri del que es vol cercar, si volem notícies que han aparegut als mitjans podem recórrer directament als cercadors que ofereixen els propis mitjans com ara la Malla o l'Avui. O per a la blogosfera en català el cercador de Bitàcoles.net. Per a les publicacions científiques en Biociències, el Pubmed, etc.
Fer cerques a la Wikipedia en algunes de les seves diferents llengües, també és una bona forma de començar l'exploració per la xarxa, atès que sovint hi ha molts enllaços per a aprofundir o contrastar en el tema. Com a mostra, l'entrada de Google a la Wikipèdia en anglès.
Tenim moltíssimes alternatives i a més, específiques en funció de les nostres necessitats i interessos en aquell moment.
Endemés, gràcies per exemple a tecnologia com els motors de cerca del Firefox, que té equivalents en altres navegadors, fer-ho és a la nostra mà molt fàcilment.

Finalment només penjo uns quants enllaços d'actualitat sobre Google per a aquells interessats:
El bloc oficial de Google.
Un bloc no oficial de Google. Qui vigila els vigilants?
google.dirson.com. Notícies en espanyol sobre Google.
Google Watch. Una ullada al monopoli de Google, algorismes i polítiques de privadesa.