Millora de la configuració catalana a les xorg

Amb l'aprovació d'una recent millora a les biblioteques Xlib d'Xorg, se solucionaran alguns problemes presents en algunes configuracions en llengua catalana de distribucions tan populars com Ubuntu. En concret, aplicacions com l'Emacs, l'Skype, o l'escriptori de KDE no permetien mostrar caràcters com ara accents quan els escrivíem si havíem definit que la nostra ubicació durant la instal·lació era diferent que Espanya. Específicament, Andorra, França o Itàlia, que són estats també dins del domini lingüístic català.
No obstant això, altres aplicacions, com ara les de GNOME, resolien la deficiència en configuracions com ca_AD - Català (Andorra), recuperant-ho de l'opció catalana per defecte que pugui existir-hi.
Aquells que patiu el problema, fins que el pedaç no s'apliqui en properes versions de la vostra distribució, mireu de canviar la vostra configuració perquè el codi de llengua sigui ca_ES - Català (Espanya).
Sí, ja sé que és molest... però ja veieu que és qüestió de temps ;)

Bug en la configuració catalana de les X11
Fins a la propagació de la solució, s'explica el problema i com resoldre'l.
Bug amb ca_AD Trobar la configuració d'idioma a Ubuntu Diàleg de configuració d'idioma a Ubuntu Locales catalans disponibles
Amb locales com ca_AD, algunes aplicacions no accepten caràcters no ASCII des del teclat La configuració de l'idioma es troba a Ubuntu Feisty a Sistema > Administració > Suport d'Idioma Diàleg de configuració de l'idioma del sistema. Poden instal·lar-se tants com vulguem Llistà de locales catalans disponibles. Canviem a Català (Espanya) fins que no es propagui la solució al bug.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Ets el millor.

Estàs convidat a una cervesa cap d'ona (ca_FR) el dia que ens veiem.

Gracies!