Les Glòries Catalanes

Plaça de les GlòriesFa menys d'una setmana que me n'he anat a viure al cap i casal de Catalunya. Aquests dies, ho estic aprofitant per a conèixer el barri on visc i aquells llocs on aniré a comprar-hi i fer-hi el toc més habitualment. Malauradament, també he pogut reafirmar-me en allò que ja coneixia, el lamentable estat de la Plaça de les Glòries. Quan vaig anar a visitar un dels serveis més actius de l'ajuntament barceloní, vaig comprovar el trist aspecte del jardí central del que ara no sembla més que una cruïlla circular.
Si tenim en compte que la plaça rep el nom complet de «La Plaça de les Glòries Catalanes», en passejar-hi i veure l'aspecte deixat actual hom pot pensar que es troba davant de les ruïnes d'una civilització antiga; amb l'agreujant que qui hi passa a recollir el cotxe, no ho fa massa feliç. Ildefons Cerdà segur que ploraria en contemplar-ho...
Pel que sembla, amb la creació d'edificis monumentals com la Torre Agbar, l'Auditori i el TNC a tocar de l'indret, cal esperar-ne una glòria futura.

Enllaços

Comments

Ja m'he apuntat al butlletí ;)