Instal·lació de tipus de lletra lliures a Mac OS X i Windows

Ahir parlàvem dels Liberation Fonts, uns tipus de lletra lliures que són uns excel·lents substituts a Linux d'alguns dels tipus més freqüents a sistemes privatius. Tot i això, no només ens pot interessar tenir-los a Linux, sinó també emprar-los quotidianament en sistemes Windows o Mac OS X. A continuació apunto uns simples passos per a instal·lar-los, que serviria per a tot tipus de lletra.

A Windows:

Anem al tauler de control, i triem Tipus de lletra. Anem a Fitxer > Afegeix tipus de lletra i seleccionem al diàleg els que ens interessi (que haurem aconseguit abans segurament d'una carpeta descomprimida). Aquests s'afegiran a la llista dels tipus de lletra del nostre sistema (habitualment C:\Windows\Fonts o C:\WINNT\Fonts)

Install fonts Windows

A Mac OS X:

En les darreres versions d'aquest sistema operatiu, podem clicar al fitxer d'un tipus de lletra (que haurem aconseguit abans segurament d'una carpeta descomprimida) i això obrirà una aplicació que es diu Font Book. Si volem instal·lar només un tipus, només cal clicar al botó d'instal·lació de la finestra amb els detalls del tipus de lletra; si volem instal·lar-ne un grapat, des del menú superior anem a Window i allà triem Font Book. Des d'allà popdrem arrossegar els tipus de lletra a diferents biblioteques: per només un usuari (a l'ordinador a /Users/nomusuari/Library/Fonts) o a tot el sistema (/Library/Fonts).

Install fonts Mac OS X

Install fonts Mac OS X

Tipus de lletra lliures

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Les Liberation no em van acabar de convèncer, l'interespaiat entre les lletres a vegades no era molt clar. Em quedo amb Bitstream i DejaVu.
Tot i que gràcies per informar.

Sembla increïble que fins i tot un tipus de lletra pugui tenir propietari. Havent vist això ara si que tinc una molt bona raó per seguir fent servir la bistream vera ... la versió sans i la mono, que la serif em recorda massa a la times new roman que no puc veure ni en pintura! (i sé que no es pot comparar, però...)