Firefox 3.5 beta 4 i primeres compilacions del Fennec en català

Avui mateix acaba de sortir la que, a l'espera de posteriors confirmacions, podria ser la darrera versió beta del nou Firefox 3.5.
El bloc FirefoxCAT ha fet un extensiu seguiment de les novetats que ens esperen; entre d'altres, una major implementació d'opcions de geolocalització, navegació en mode privat, diferents millores relacionades amb el Javascript (i per tant més rapidesa en carregar certs llocs web), i moltes noves possibilitats que s'aporten gràcies a nous estàndards com l'HTML5.

A nivell de traducció al català, ara és el millor moment per a fer tota mena de comentaris sobre textos dels menús, la mida de les finestres i la intel·ligibilitat de les frases que apareixen als diàlegs. Si trobeu res, només cal que ens ho feu arribar a la llista de localització del projecte Mozilla al català.

Paral·lelament, de fa uns dies comença a haver-hi versions localitzades del codi en desenvolupament del Fennec, la versió mòbil del Firefox. Per descomptat, el català també hi és entre aqueixes versions. Ara per ara, només s'estan creant per a la plataforma Maemo, utilitzada en els Nokia Internet Tablets més recents. Si teniu un d'aquests dispositius i us atreviu a provar una d'aquestes versions en desenvolupament, ja podeu comentar-nos què tal és la traducció en viu.

Referències