Estigueu al dia de la recerca biomèdica

En les biociències, com en la resta de ciències d'avui en dia, cal estar força a l'aguait de les novetats i sobretot pair la ingent quantitat d'informació que es publica actualment.
Consultar les revistes directament no és quelcom gaire pràctic, i tampoc fer cerques constantment a llocs de referència com el PubMed o actualment també el Google Scholar. Què millor que ens arribi directament la informació i articles de les temàtiques que ens interessen?
Ja fa uns anys vaig estar subscrit a un servei que s'anomenava BioMail, que tenia aqueixa funció i t'enviava un resum dels articles més recents sobre una determinada temàtica gràcies a uns termes de cerca establerts per l'usuari. Pel que sembla, ara el servei ha deixat de funcionar i se suggereix que s'utilitzi el MyNCBI, que permet fer el mateix juntament amb altres opcions de consulta bibliogràfica.
Personalment, atès que tinc la bústia força saturada, tot i que miro de seguir una bona política d'etiquetatge i de filtratge, prefereixo tenir aqueixes novetats en canals RSS. D'ençà un temps, tal com llegeixo a The Open Helix, és possible tenir cerques predefinides desades com a canals RSS, i igualment també existeix un servei similar d'accés d'interfície més simple que l'anterior que s'anomena HubMed.

Si feu recerca biomèdica, ara ja és el moment d'aprendre definitivament com llegir els canals RSS.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Ostres! precisament ahir estava pensant en això! Ara, una vegada acabada la tesi, m'he proposat ser responsable i estar al dia de les publicacions. Estic subscrit a molts fils RSS de diferents revistes científiques (moltes) i ahir vaig arribar a la conclusió que, d'aquesta manera és impossible arribar a tot!

Tinc molts fils RSS i cada dia els faig una repassada però és difícil i requereix molt temps, estar al cas de tot. Ahir, tot meditant, vaig pensar que em programaria algun sistema de filtratge, que a partir de tots els fils rss que li digués, seguint unes paraules clau, se'm generaria un fil amb els articles "ideals"...

Vaja! veig que ja hi ha coses similars!

Salut! (i gràcies per la info)