Entrevista a en Daniel, el primer viquipedista en català

Com alguns ja deveu saber, la Viquipèdia en català fou, juntament amb l'alemanya, la primera Viquipèdia en llengua no anglesa. Aquest esdeveniment primerenc fou gràcies a en Daniel, qui va demanar d'un bon començament la creació d'una versió equivalent en la seua llengua, i l'estrenà amb l'article àbac.
En Daniel, establert al Principat d'Andorra, ha estat entrevistat recentment pels serveis informatius de RTVA, i podeu veure'n també un vídeo.

Els començaments de les versions en altres llengües foren convulsos, precisament ahir parlava amb n'Àlvaro sobre el tema durant la Festa del Racó Català. Em va comentar de l'existència d'una inicial escissió de la versió en espanyol, l'«Enciclopedia Libre Universal en Español» (hostatjada a la Universitat de Sevilla), pel rebuig de part de la comunitat castellanoparlant a la proposta d'afegir publicitat al projecte, que al final no es va dur a terme però que, arran de la separació, encara semblaria ser un tema un xic espinós en el context viquipedista.