Els URL amb caràcters no ASCII ja es llegeixen al Firefox 3

Fa temps en Marc Belzunces m'havia apuntat que navegadors com ara l'Opera permeten mostrar correctament els URL que conten caràcters no ASCII, a diferència del Firefox. Per això, moltes adreces URL que he anat enganxant en apunts d'aquest bloc tenen sovint els caràcters escapats amb «%».
Tot i que fa força setmanes que provo les beta del Firefox 3, no m'havia adonat, com explica en Pascal, que aquest és actualment un problema resolt i els URL es mostren ja d'acord amb el joc de caràcters corresponent.

Els més curiosos, podeu fer una ullada a l'informe d'error al respecte i com ha evolucionat la qüestió al llarg dels anys.

Comments

El curiós és que li diguin URI (o URL en aquest cas) perquè segons especificació (ftp://ftp.rfc-editor.org/in-notes/rfc3986.txt) només es pot usar el joc US-ASCII.
Potser seria bo dir que el que realment han fet és aplicar IRI (http://www.ietf.org/rfc/rfc3987)

Per allò de no confondre termes :)

Resulta realment increïble (per no parlar d'impotència) que una cosa tant bàsica hagi trigat tants anys a solucionar-se. I més increïble encara els arguments exposats per algunes persones.

Alegrem-nos i mirem al futur...

Quan mires una mica a fons les implicacions de mostrar tots els glyphs UTF-8 en una IRI comences a veure que no és tan fàcil.

El que més em va deixar pensatiu va ser totes les possibilitats de phishing o enganyifes diverses usant caràcters diferents amb glyphs iguals.

Serà interessant veure com s'intenta evitar aquest tipus de problemàtica.