Els URL amb caràcters no ASCII ja es llegeixen al Firefox 3

Fa temps en Marc Belzunces m'havia apuntat que navegadors com ara l'Opera permeten mostrar correctament els URL que conten caràcters no ASCII, a diferència del Firefox. Per això, moltes adreces URL que he anat enganxant en apunts d'aquest bloc tenen sovint els caràcters escapats amb «%».
Tot i que fa força setmanes que provo les beta del Firefox 3, no m'havia adonat, com explica en Pascal, que aquest és actualment un problema resolt i els URL es mostren ja d'acord amb el joc de caràcters corresponent.

Els més curiosos, podeu fer una ullada a l'informe d'error al respecte i com ha evolucionat la qüestió al llarg dels anys.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

El curiós és que li diguin URI (o URL en aquest cas) perquè segons especificació (ftp://ftp.rfc-editor.org/in-notes/rfc3986.txt) només es pot usar el joc US-ASCII.
Potser seria bo dir que el que realment han fet és aplicar IRI (http://www.ietf.org/rfc/rfc3987)

Per allò de no confondre termes :)

Resulta realment increïble (per no parlar d'impotència) que una cosa tant bàsica hagi trigat tants anys a solucionar-se. I més increïble encara els arguments exposats per algunes persones.

Alegrem-nos i mirem al futur...

Quan mires una mica a fons les implicacions de mostrar tots els glyphs UTF-8 en una IRI comences a veure que no és tan fàcil.

El que més em va deixar pensatiu va ser totes les possibilitats de phishing o enganyifes diverses usant caràcters diferents amb glyphs iguals.

Serà interessant veure com s'intenta evitar aquest tipus de problemàtica.