Descoberta del cassís

Cassís i cava
Aquest cap de setmana he pogut gaudir d'una magnífica festa de noces a la Vall d'Aran.

De les diferents anècdotes, durant el banquet he pogut fer una descoberta molt peculiar, el licor de cassís: típic de la zona (i molts altres indrets, com ara especialment França, vegeu crème de cassis) i que van suggerir-me acompanyar amb cava.

Al final de l'àpat, vam estar una bona estona discutint quin era l'origen d'aquella beguda, i com vam sospitar, era allò que en el món anglosaxó es coneix com a «blackcurrant». Aquest fruit s'utilitza molt habitualment com a ingredient de diferent tipus de refrescos al Regne Unit, atès que és una opció més econòmica per a proporcionar antioxidants que no pas els cítrics, que no creixen massa bé en certes latituds o altituds.

Comments

Doncs si et va agradar a la plaça de l'esglesia de Vielha en tenen: http://www.galinreiau.com/ La web esta en castellà però jo l'última vegada que hi vaig anar encara parlaven occità

La botiga de la qual parles era tancada el dilluns al matí, quan vam anar-nos de la Vall. Precisament un amic va comprar una ampolla de cassís en una botiga propera... Tot i que grata experiència, cal dir que personalment prefereixo altres licors menys dolços :) Gràcies per l'apunt!