Tropical Disease Initiative & The Synaptic Leap

Spanish

En Marc A. Martí-Renom ens fa saber des de la llista de la TDI que ha nascut un web per a impulsar la recerca oberta al voltant de la malaria.

Aquesta iniciativa s'engloba dins del projecte Tropical Disease Initiative i té el suport de The Synaptic Leap, una organització que ha nascut per a proporcionar un entorn per a aquest tipus d'iniciatives de caire obert.

Podeu trobar més informació en els anteriors enllaços, a continuació, us passo una ràpida traducció de les pinzellades d'aquesta iniciativa:

Només al voltant de l'1% dels nous fàrmacs que es dissenyen són per a malalties tropicals com ara la tripanosomosi africana, el dengue, i la leishmaniosi. Mentre els incentius de les patents i la indústria farmacèutica han fet sistema sanitari occidental l'enveja del món sencer, el model comercial només funciona si les companyies poden vendre un nombre suficient de productes patentats per a cobrir les seues despeses en recerca i desenvolupament (R&D). El model, doncs, falla en el tercer món, on pocs pacients poden permetre's pagar els preus dels fàrmacs sotmesos a patents.

És fàcil (i correcte) dir que els governs occidentals poden solucionar aquest problema pagant a institucions ja existents i que se centrin en cures a les malalties tropicals. Desgraciadament, no hi ha prou voluntat política perquè això passi. En tot cas, les ajudes i els incentius de les patents mai foren dissenyats pensant en aquest tipus de malalties.

S'han suggerit principalment dos tipus de propostes per a tractar el problema. La primera és demanar a governs o institucions benèfiques que financin les compres dels països en desenvolupament a uns preus assequibles. La segona és que institucions benèfiques creïn companyies de capital de risc sense ànim de lucre (Virtual Pharmas), les quals cercarien candidats prometedors de nous fàrmacs i n'impulsarien el seu desenvolupament mitjançant contractes amb socis empresarials. En un anterior article es discutí els problemes amb aquestes dues aproximacions i es proposà una tercera solució de «codi obert» per al disseny de fàrmacs, que s'anomenà Tropical Diseases Initiative (TDI). La TDI es concep com una iniciativa descentralitzada, comunitària i basada en el Web, on científics de laboratoris, universitats, instituts i empreses puguin treballar-hi conjuntament per una causa comuna.

Referències

Finding Cures for Tropical Diseases: Is Open Source an Answer? (PDF)

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Uep!

Res important: els RSS del planeta.softcatala.org fallen car sembla que no li agraden gaire els & del títol d'aquest apunt. Potser el pots «entitiemilitzar» :)

http://planeta.softcatala.org/rss20.xml diu al Konqueror:

Error d'anàlisi XML
error d'anàlisi fatal: letter is expected a la línia 11, columna 59
Toni Hermoso Pulido: Tropical Disease Initiative & The Synaptic Leap
^

PS: Konqueror perquè és el que m'arranca en fer clic a l'aKregator, però FF forever! ;)

Ups! Fet. Espero que s'actualitzi aviat. :)