Connexions sense fil disponibles des de la consola amb l'Ubuntu

L'altra dia explicava que m'havia instal·lat el GNOME 3 al nou Ubuntu. Malauradament, pocs dies després, en una actualització menor me n'adono que aquest se m'elimina i, pitjor encara, em quedo sense cap sistema d'escriptori1. La solució era doncs recuperar el paquet gnome-shell però, ai las!, des de la consola (Ctrl+Alt+F1) sembla que no tenia connexió sense fils i em va tocar estirar el cable que tenia desat al calaix. Arran d'això, us explico el següent.

Des de ja fa prou temps a diferents distribucions Linux podem gaudir del NetworkManager, una fantàstica eina per a simplificar la gestió de la xarxa. Aquesta utilitat no és només un giny de l'escriptori sinó també un dimoni que roman resident normalment des del mateix inici de l'ordinador.
En casos d'urgència com els que explico un paràgraf més amunt no ens cal llavors recórrer a les més feixugues ordres clàssiques d'ifconfig (general) o iwconfig (per a sense fils). Tota la configuració s'emmagatzema a: /etc/NetworkManager/ i concretament a /etc/NetworkManager/system-connections/ les connexions de sistema, que ens funcionarien sense tenir un sistema d'escriptori.
Per a fer una connexió que sigui de sistema simplement cal que activeu la casella que veieu en la captura de sota:

NetworkManager Ubuntu

La connexió modificada a partir d'aquell moment apareixerà també a: /etc/NetworkManager/system-connections/.

Si volem un major control del NetworkManager des del terminal, el millor és emprar una eina com el cnetworkmanager, que podeu trobar als repositoris.

Notes
1 Sembla que per tenir el GNOME 3 a l'Ubuntu el més segur i recomanable serà seguir el treball que faci la gent de l'Ubuntu GNOME Remix.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

De moment aniré fent amb aquesta configuració i seguint el projecte UGR, simplement perquè prefereixo els sistemes basats en Debian i m'agrada Ubuntu com a solució pràctica. Ara, si al llarg dels mesos veig que em requereix que hi dediqui massa atenció, potser em passo a Fedora, que ara també empro a la feina. Ja ho veurem…