Peixos pintats

Peixos pintats
Aquest cap de setmana voltant pel Penedès, a dues botigues d'animals de Vilafranca i Vilanova d'una cadena força popular, he observat que hi havia uns peixos amb uns colors un xic estranys. Això m'ha recordat un fil de fòrum que havia llegit fa temps i m'he horroritzat en veure aquelles pobres bestioles.
Efectivament, eren peixos pintats de forma artificial; molt possiblement amb unes agulles hipodèrmiques els hi han introduït el tint fluorescent que tenien sota la pell.

No es tracta de quelcom nou i, com he anat aprenent aquests dies que he anat fent recerca sobre el tema, ja fa anys que existeixen campanyes per a conscienciar sobre l'eradicació d'aquesta pràctica.

Teniu més informació a l'article de la Viquipèdia que m'he posat a traduir al respecte, on es parla dels abusos que pateixen els peixos per a augmentar-los els colors o l'atractiu per als potencials compradors. Si us interessa aquesta afició, eviteu comprar aquesta mena de peixos per a no afavorir-ne llur comerç. Si heu de triar uns espècimens, doneu més importància als criteris biològics que als estètics dels animals, segurament així us viuran més temps i gaudireu més del vostre aquari. Associacions locals d'afeccionats, sovint amb un espai propi a la xarxa com l'Associació Aquariòfila de Barcelona, us poden ajudar.

Un cas paraŀlel d'altre tipus de modificació no tradicional --la tradicional seria a través de la selecció i cria-- que tingué força ressò mediàtic fa un temps és el del GloFish. Aquest es tracta d'un peix zebra modificat genèticament que brilla de forma fluorescent en diferents colors i que ja es comercialitza als Estats Units. Cal dir que en aquest cas les bèsties no patirien comparablement i les preocupacions, com en la majoria de casos de transgènics des del meu punt de vista, serien sobretot pels efectes ecològics que podria comportar llur reproducció no controlada (tot i que se suposa que són esterilitzats quan són encara ous).
Altrament, com passa amb la majoria d'organismes modificats genèticament, si se n'aconsegueix la reproducció, no és permesa tampoc la venda subseqüent independent per les patents que hi ha al darrere.

Comments

Benvolgut Toni;

Jo tambe fa temps que vinc observant aquests tipus de peixos a les grans cadenes distribuidores
d'aquests animals
Personalment trobo que es una salvatjada. Gràcies per aquesta informació
l'he trobat molt interessant

Salutacions

Des de l'Associació Aquariòfila de Barcelona donem total suport al teu interès. Decididament estem en contra del maltractament animal en general, i del que es sol infringir als peixos en concret. Pràctiques com la tinció artificial dels peixos, el seu confinament en condicions inadecuades, etc. no són pròpies d'algú que es digui amant dels animals, i a part del patiment que suposa per als peixos, denigra l'afició. Mantenir peixos, com mantenir cualsevol altre animal, requereix un bon coneixement de les seves necessitats i un compromís de l'aficionat per a donar-los-les. Des de la AAB defensem una afició responsable i respectuosa amb els animals.

Bravo per la teva iniciativa!

Jaume