El xauarma romanès

Recordo fa un temps que n'Zbigniew em va comentar que els kebabs són essencialment iguals a tot arreu, a l'estil turc. Això era quelcom que no m'acabava de creure; especialment coneixent la diversitat d'adaptació als gustos locals d'altres restaurants tan populars com poden ser els xinesos.

La confirmació de les meues sospites l'he trobada a Romania, precisament un lloc no massa lluny de Turquia i on podríem dir que hi ha certa influència gastronòmica turca.

Com podeu veure a la foto, el xauarma romanès, en comptes de la típica amanida com a complement, conté patates fregides i cogombres.

Per altra banda, com suposo que passa a altres països del centre o est d'Europa, el volum estàndard de la cervesa acompanyant (o no) dels àpats és mig litre, a diferencia de la tradicional mitjana d'aquestes contrades.

Kebab romanès

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Això, això! Estandarització de la pinta, ara! Volem ser europeus!

(M'has pillat amb una Guinness reglamentària, mira tu...)

Ostres, amb patates; vols dir que no és una mica pesat, així? El que m'agradava (i m'agrada) del xauarma és que és gairebé de règim.